Kossuth és Lufthansa Technik - együttműködési megállapodás

Kossuth és Lufthansa Technik:
együttesen a sikeres repülős duális képzésért

 

2017. december 15-én írta alá a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és a Lufthansa Technik Budapest azt az együttműködési megállapodást, amellyel a Kossuthban, a repülő terület irányában elkötelezett tanulóink számára további szakmai lehetőségek nyílnak meg.

 

A szerződés rögzíti az iskola és a légijármű-karbantartó cég minden olyan szakmai együttműködési pontját, amik a diákok a duális képzéssel megvalósuló gyakorlatát és a tanulmányi időszak utáni sikeres elhelyezkedést szolgálják.

 

A Lufthansa Technik Budapest nem csak abban elkötelezett, hogy a BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumában repülőgépszerelőként és avionikusként tanuló diákoknak külső gyakorlati helyet biztosítson, hanem a valóban motivált és sikeres szakmai vizsgát tett diákokat vonzó elhelyezkedési lehetőségekkel tárt karokkal várják.

 

A Lufthansa Technik Budapest és a BGéSZC Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma régóta együttműködik és az elmúlt fél évben ez a kooperáció további lendületet vett azzal, hogy a légijármű-karbantartó cég és az iskola a különböző toborzó és pályaorientációs rendezvényeken együttesen lép fel és mutatja be a lehetőségeket már az iskolába történő belépéstől a szakmai képzés utáni elhelyezkedési perspektívákkal.

 

Az esemény képei:

Kovács Attila és Dietmar Focke
az együttműködés aláírásakor

Az eseményen részt vettek (balról):

Juhász Zoltán a Kossuth repülőbázisának vezetője,
Gőgh Előd az intézmény szakmai igazgatóhelyettese,
Kovács Attila a Kossuth igazgatója,
Dietmar Focke vezérigazgató, valamint
Fáy János a Lufthansa Technik HR-igazgatója

Gőgh Előd, Fáy János és Kovács Attila
a Lufthansa Technik tail wing falánál